Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εξέφρασε σήμερα  ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμεμένης, Λάζαρος Κυριζόγλου.

Όπως τόνισε σε συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, πρόθεση του είναι να είναι υποψήφιος, ωστόσο θα περιμένει να τελειώσουν οι βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

«Περιμένουμε να τελειώσουν οι βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα κάτσουμε και θα εξειδικεύσουμε επικοινωνιακά και ουσιαστικά συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις  προκειμένου τα όργανα τα συλλογικά με βάση την προσωπική μου δέσμευση η οποία είναι αξιόπιστη και έχω την αξίωση να γίνει πιστευτή, για την έχω κάνει πράξη σε επίπεδο ΠΕΔ, της συνεργασίας της δημοτικής. Δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις, όπως στην ΠΕΔ έτσι και στην ΚΕΔΕ. Κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος. Μόνο έτσι θα κάνουμε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση της οποίας ο λόγος θα είναι διεισδυτικός, ισχυρός και θα ταρακουνάει την κεντρική εξουσία και θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις θέσεις, τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις, μιας τέτοιας αυτοδιοίκησης που θα ακτινοβολεί ενότητα», τόνισε ο κ. Κυριζόγλου.

Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ, δήμαρχος από την Θεσσαλονίκη και η πρώτη φορά, που η ΚΕΔΕ θα έχει πρόεδρο από την Θεσσαλονίκη, εάν εκλεγεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου.