Σ. Μπενσασσών: Σε αργία οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης απαρτίας σχολιάζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Σίμος Μπενσασσών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην ανάρτησή του τονίζει πως είναι η τρίτη φορά που αναγκάζεται να ακυρώσει συνεδρίαση και σημειώνει πως “ο νόμος προβλέπει ότι 3 συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες συνεπαγονται την θέση σε αργία του δημοτικού συμβούλου”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπενσασσών:

“Πως να λυθει το προβλημα της έλλειψης απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σήμερα αναγκάστηκα για τρίτη φορά μέσα σε μια πολύ σύντομη προεδρία να ακυρώσω συνεδρίαση του ΔΣ λόγω μη απαρτίας. Δεν είναι ιδιοτροπία : Όταν μια ώρα μετά την έναρξη έχουν έρθει μόλις οι μισοί από αυτούς που απαιτούνται, ακόμη και μια τρίωρη αναμονή θα κούραζε απλά τους συνεπείς χωρίς αποτέλεσμα.

Η γνώμη μου για το μέλλον είναι:

(α) Ο νόμος προβλέπει ότι 3 συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες συνεπαγονται την θέση σε αργία του δημοτικού συμβούλου.

(β) Ο πρόεδρος πρέπει να δηλώσει ότι δεν δέχεται καθυστέρηση πέρα από ένα ακαδημαικό ημίωρο μετά από την παρέλευση του οποίου η συνεδρίαση ακυρώνεται.

(γ) Όσοι δεν έχουν υπογράψει το παρουσιολογιο με την ακύρωση της συνεδρίασης θεωρούνται απόντες.

(δ) Το (α) να εφαρμόζεται θρησκευτικά και το (γ) να συνυπολογίζεται.

Νομίζω πως αυτό θα λύσει το πρόβλημα και θα υποχρεώσει τους συμβούλους να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό στους πολίτες που τους εξέλεξαν”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.