«Τα έργα στο δήμο μας θα συνεχισθούν. Είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στους συνδημότες και συμπολίτες μας δουλεύοντας με συνέπεια για τη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής, θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας με στόχο να πηγαίνουμε τον τόπο μας όλο και πιο ψηλά όλο και πιο μπροστά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδεία δημοτικών και τοπικών συμβούλων επιθεώρησε τις εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του δεύτερου και τελευταίου τμήματος της οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μαζί με τη δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Αλεξιάδου, την πρόεδρο της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και τον συνεργάτη Μηνά Στιντσιούδη, ο κ. Δανιηλίδης παρακολούθησε την πορεία των εργασιών, ενώ συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Οι εργασίες στην Ελ.Βενιζέλου ξεκίνησαν το πρωί κάτω υπό ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας, και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τη δύση του ήλιου, έχοντας γίνει η απομάκρυνση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και η επίστρωση του οδοστρώματος με δυο στρώσεις νέας γενιάς αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα.

venizelou 14.6.2019-1.jpg

venizelou 14.6.2019-2.jpg

Αυτές αφορούν στο τμήμα από το ύψος της συμβολής της οδού με τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) έως και το πάρκο Ρουμανικών (Νεοχωρίου και Κ.Καραμανλή). Να σημειωθεί ότι το νότιο τμήμα της οδού ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε σε προηγούμενη φάση υλοποίησης του έργου, παράλληλα με τις εργασίες επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, η ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση της οποίας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπολείπεται ένα μικρό τμήμα της.

venizelou 14.6.2019-4.jpg

Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, και αφορούν στην πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες οχήματα οδηγώντας προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ).