Την έλευση 2.000 προσφύγων στην Καβάλα στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, επιβεβαίωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

Σύμφωνα με το Kavalapost.gr η Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον Θόδωρο Μουριάδη όταν θα επιστρέψει από την Αθήνα όπου βρίσκεται για επαφές με την ΕΤΑΔ για το θέμα της Καλαμίτσας για «να μην πέσει σε καμία λούμπα» όταν θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο τη διοίκηση του δήμου.

«Περίμενα να δω τον κ. Μουριάδη γιατί έχω υποσχεθεί να βοηθήσω, αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις μου για να τον ενημερώσω. Να τον ενημερώσετε λοιπόν εσείς κ. Παππά (σ.σ.: Λεωνίδα). Έχω πληροφορίες ότι μέχρι το Σάββατο (15 Ιουνίου 2019) θα έρθουν 2.000 πρόσφυγες. Μου πρότεινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προσφύγων πρόγραμμα φιλοξενίας στα σπίτια, θέλω όλα αυτά να τα ξέρει ο κ. Μουριάδης για να μην πέσει σε καμία λούμπα, εμείς πήραμε απόφαση για προσωρινή φιλοξενία για ένα εξάμηνο, να μην αποφασίσει για τους πρόσφυγες μόνος του. Να μην πει ότι δεν τον προειδοποίησα, να μην ενδώσει τόσο εύκολα», ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας.

«Φεύγοντας οι κυβερνητικοί, δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την πόλη, θα τους σταματήσουμε. Δεν θα καταστρέψουμε το Περιγιάλι», είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε μέσα στον ιστό της πόλης μια δομή. Τι είμαστε εμείς; Τόπος υποδοχής; Βάλε 2.000 κόσμο εκεί και πάνε το βράδυ να περάσεις, όταν οι ίδιοι οι πρόσφυγες αντιδρούν για το ποιοι θα έρθουν. Θα την προστατέψουμε αυτήν την πόλη ή θα φοβόμαστε μήπως βγει κανείς από το pride και μας πει ξενοφοβικούς;» είπε ο επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλης Παππάς.

Στην περίπτωση της φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων στο camp του Ασημακοπούλου προαναγγέλθηκαν δυναμικές αντιδράσεις, αλλά και κινητοποιήσεις.