Κωνσταντίνος Ζέρβας: Υποσχόμαστε μόνο λύσεις στα προβλήματα

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Την πρώτη ομιλία του ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας ανέβηκε στο βήμα χειροκροτούμενος από τους υπόλοιπους δημοτικούς σύμβουλος, στέλνοντας μήνυμα ενότητας ενόψει της επόμενης μέρας.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε βελτίωση και της εικόνας του δημοτικού συμβουλίου με συνθέσεις και συναινέσεις καθώς και συντομότερες και πιο ουσιαστικές συνεδριάσεις.

«Στα 9 περίπου χρόνια που βρίσκομαι στα έδρανα αυτής της αίθουσας έμαθα πάρα πολλά. Είδα αποφάσεις να υλοποιούνται και να προχωράει η πόλη μπροστά, να εξελίσσεται, να γίνεται καλύτερη.

 Είδα όμως και αποτυχίες και αστοχίες που μας κράτησαν πίσω και οι δημότες εκφράστηκαν με σαφή τρόπο πάνω σε αυτό. Οι εκλογές όμως είναι πια πίσω μας και με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται απόψε θέλω και από αυτό το βήμα να στείλω ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα σύνθεσης αλλά κυρίως ένα μήνυμα σκληρής δουλειάς», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

«Αρκετά από τα σωρευμένα προβλήματα της πόλης μπορούσαν και μπορούν να λυθούν αν εργαστούμε πιο σκληρά, αν εργαστούμε πιο πολύ, αν εργαστούμε με ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, οι σύγχρονες αντιλήψεις. Αν εργαστούμε ομαδικότερα, με καταμερισμό έργου και ανάληψη ευθύνης, αν εργαστούμε συστηματικά έχοντας κατά νου ένα στόχο, ένα όραμα που θα μας εμπνέει που θα μας κινητοποιεί.

Και πού υστερήσαμε;

Υστερήσαμε δυστυχώς στα ζητήματα καθημερινότητας. Σε ότι αφορά και διαμορφώνει την πραγματικότητα, τον υλικό κόσμο των κατοίκων αυτής της πόλης. Αυτή η καθημερινότητα είναι δική μου προτεραιότητα. Το δημοτικό συμβούλιο και πόσο μάλλον ο δήμαρχος ο ίδιος οφείλει να ακούει τη φωνή της πόλης, τα αιτήματά της.

Η πόλη χρειάζεται δουλειά. Δεν ερχόμαστε ούτε να γκρεμίσουμε, ούτε να απαξιώσουμε, ούτε να μηδενίσουμε. Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, πρέπει να γίνει καλύτερη σε όλα και για όλους. Όμως για να γίνει αυτό η επόμενη διοίκηση πρέπει να έχει συνοχή.

Πρέπει να αποφευχθεί η σταδιακή αποδιάρθρωση, οι προσωπικές ατζέντες. Το σύστημα της απλής αναλογικής διαμορφώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση όπου η σύνθεση είναι μονόδρομος. Αν ίσχυε το παλαιό καθεστώς η επόμενη διοίκηση, η παράταξή μου, θα είχε 31 δημοτικούς συμβούλους. Παρόλα αυτά, πιστέψτε με ο δήμος θα πορευτεί χωρίς προβλήματα.

Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Η σύνθεση και η συναίνεση θα είναι τα χαρακτηριστικά της επόμενης τετραετίας μέσα σε αυτή την αίθουσα, σε αυτό το κτήριο, σε αυτή την πόλη. Αποτελεί πεποίθησή μου πως πρέπει να βελτιωθεί και η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Να εξετάσουμε τρόπους ώστε οι συνεδριάσεις να είναι ουσιαστικότερες, συντομότερες», σημείωσε.

«Τα ζητήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως η επόμενη διοίκηση είναι πολλά και είναι και πιεστικά. Για το λόγο αυτό προσβλέπω στη συνεργασία με την παρούσα διοίκηση ιδιαίτερα όλο αυτό το καλοκαίρι ώστε να μη χάσει η πόλη ούτε μία μέρα.

Θα κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά μας και την αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά φιλοδοξούμε να καινοτομήσουμε, να παρέμβουμε σε όλα τα κακώς κείμενα. Το βράδυ του εκλογικού αποτελέσματος, το βράδυ της δευτέρας Ιουνίου, είχα πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Είχα πλήρη συνείδηση των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας καθώς και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημά μας.

Στόχος μας είναι να υποσχεθούμε μόνο λύση στα προβλήματα. Στόχος είναι να κινητοποιήσουμε την πόλη να συμμετέχει, να πάρει την υπόθεση στα χέρια της», κατέληξε.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του και κατεβαίνοντας από το βήμα ο κ. Ζέρβας χαιρέτισε τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.