Με ενδιαφέρον αναμένεται η σμερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει...

όπως πάντα στις 14.00 και τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι συνολικά 113.

-Ένα απο τα "καυτά" ζητήματα που θα συζητηθεί μετά απο αναβολή πολλών συνεδριάσεων, είναι αυτό της λειτουργίας των οίκων ανοχής. Οι κάτοικοι της Β Δημοτικής Κοινότητας απαιτούν λύσεις, ενώ οι εργαζόμενες στους οίκους ζητούν άδειες για να λειτουργούν νόμιμα τις επιχειρήσεις τους.

-Ένα ακόμη θέμα που θα χωρέσει... πολλή συζήτηση είναι αυτό των προτάσεων που θα καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της πόλης. Μετάξύ αυτών, είναι η δημιουργία αποτεφρωτηρίου και τζαμιού, αλλά και η κατασκευή μαρίνας. Όπως σας είπαμε και χτες, η τελευταία αναμένεται να αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ Πρωτοβουλίας και Οικολόγων (δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ ).

-Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και διαχείρισης οικονομικών πόρων, Χασδάι Καπόν πρόκειται να παρουσιάσει στο σώμα την σημερινή κατάσταση των αποθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και νέο σύστημα που πρόκειται να εφαρμόσει η διοίκηση του δήμου (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδω ).

- Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η συζήτηση και για το θέμα της παραχώρησης ειδικών θέσεων στάθμευσης. Ήδη, από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προέκυψε μια πρόταση, η οποία θα πρέπει να πάρει την έγκριοση του δημοτικού συμβουλίου. Η πρόταση αυτή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανάκληση 157 ειδικών θέσεων στάθμευσης που είχαν παραχωρηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες, συλλόγους, ΜΜΕ και πολιτικά  κόμματα (δείτε λεπτομέρειες εδω ).

-Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης βρίσκεται ακόμη η έγκριση του προγράμματος των 46ων Δημητρίων, ύψους 290.000 ευρώ, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστεί στους δημοτικούς συμβούλους και το σχέδιο βιωσιμότητας για τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (TV100 και FM100).