Για την επόμενη ημέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία καθίσταται δύσκολη και για τη διοίκηση αλλά και για την αντιπολίτευση, λόγω της απλής αναλογικής, για τη σχέση του με τον νέο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τη δυσκολία εύρεσης κοινής συνισταμένης και για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μιλά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Σε ανάρτησή του στο facebook, αρχικά αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δημαρχοκεντρική κι αν θέλουμε να λειτουργήσει η πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν τα αγκάθια της απλής αναλογικής, ο δήμαρχος πρέπει να ενισχυθεί με εξουσίες. Το είπα ευθέως στον Μητσοτάκη κι ας μην ευνοεί τον χαμένο», σημειώνει ο κ. Ταχιάος.

Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, τονίζει:

«Τέτοια συζήτηση με τον Μητσοτάκη δεν έγινε προχθές μολονότι ήταν σαφές ότι δεν με βλέπει εκτός πεδιάς γενικώς. Ούτε αυτός μου το πρότεινε, ούτε ο ίδιος ζήτησα κάτι. Σε ό,τι με αφορά, είμαι εξαιρετικά αμφίθυμος για το μέλλον. Από την μια νιώθω ότι ο ασύμμετρος πόλεμος που δέχθηκα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος, από την άλλη δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι μπορώ να τον ξαναζήσω, έστω και με άλλες εκδοχές. Δεν φοβάμαι τις πολιτικές πτυχές του, άλλωστε ακριβώς τον ίδιο υφίσταται ο Μητσοτάκης. Με ανησυχούν οι προσωπικές πλευρές του και περισσότερο από μένα θορυβούν την οικογένειά μου».

Ο Ν. Ταχιάος αναφέρεται και στο θέμα του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας: «Δεν σας κρύβω πως ήρθε μια μέρα που η γυναίκα μου, μου είπε «βρες τρόπο να λήξεις το θέμα με τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω η ίδια και κυρίως το παιδί μας να προχωράμε με την πλάτη στον τοίχο». Και η αλήθεια είναι πως κι εγώ είχα φοβηθεί μήπως έχω την περυσινή τύχη του Μπουτάρη εξαιτίας αυτού του χορηγούμενου εμέσματος fake news, αντισημιτισμού και hate speech που συνόδευσε την υποψηφιότητά μου. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα; Την ίδια ώρα, με κλάδευαν και αυτοί στους οποίους με χρέωναν οι ΠΑΟΚτσήδες, σε έναν πόλεμο που δεν είχα ανοίξει εγώ και δεν είχε και καμία άλλη λογική εξήγηση πλην της προφανούς.

Ο Ν. Ταχιάος ευχαριστεί όσους στήριξαν τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη – Ταχιάος –Υπεύθυνα», αλλά και «όσους με "προσέξατε" με αντίθετα συναισθήματα».

«Και οι μεν και οι δε οπλίσατε την προσωπικότητά μου και μου δώσατε δύναμη, έστω και με διαφορετικό τρόπο. Άλλωστε, αυτή είναι η ουσία της ζωής: Από ο,τιδήποτε σου συμβαίνει, να βγαίνεις εσωτερικά νικητής», καταλήγει ο κ. Ταχιάος.