Την Κυριακή το “2ο Olympic Day Run” με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης πραγματοποιείται το “2ο Olympic Day Run” που διοργανώνουν  το Ολυμπιακό Μουσείο  και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον ΣΕΓΑΣ, είναι ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η αθλητική εκδήλωση που είναι επίσης υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας την Κυριακή 9 Ιουνίου και περιλαμβάνει δύο αγώνες δρόμου, των 5.000 και των 1.500 μέτρων.

Πιο αναλυτικά:

-Αγώνας Δρόμου 5.000μ. Ώρα Εκκίνησης: 20:00  με Αφετηρία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου) και τερματισμό στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

-Αγώνας Δρόμου 1.500μ. Ώρα Εκκίνησης: 20:30 με Αφετηρία μπροστά από τον Λευκό Πύργο και τερματισμό στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στους δύο δρόμους υγείας και δυναμικού βαδίσματος “Olympic Day Run” έχουν ενήλικες και παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους. Το κόστος συμμετοχής είναι 7,5 € για τους ενήλικες και 5 € για τους ανήλικους δρομείς, ενώ ειδικά για τα σχολεία και τις σχολικές ομάδες προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή χωρίς κόστος εγγραφής.

Στο πλαίσιο αυτό το “2ο Olympic Day Run” και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη προσκαλούν τα σχολεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου να συμμετάσχουν δωρεάν στον αγώνα δρόμου 1,5 χιλιομέτρου με ώρα εκκίνησης στις 8.30, αφετηρία μπροστά από τον Λευκό Πύργο και τερματισμό στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν στους Αγώνες 5.000μ. και 1.500μ., θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και έπαθλα στους νικητές. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρεις δρομείς, γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, που θα τερματίσουν στον αγώνα 5.000μ., καθώς και οι τρεις πρώτες οικογένειες / ομάδες (άνω των 10 ατόμων) στον αγώνα των 1.500μ.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ενώ ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει σε όλο το μήκος της διαδρομής, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr.

(Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τους όρους, το κόστος εγγραφής και τους τρόπους πληρωμής, καθώς επίσης για τις δύο διαδρομές και την υποστήριξη των δρομέων στη διάρκεια του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr όπως και στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Μουσείου www.olympicmuseum-thessaloniki.org ).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.