Στον “αέρα” το νέο σάιτ του Δήμου Παύλου – Μελά

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ο δήμος Παύλου Μελά συμπορευόμενος με τις απαιτήσεις των καιρών και την ανάγκη προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες και τον ταχύτατα εξελισσόμενο χώρο του διαδικτύου, σας παρουσιάζει τη νέα, αναβαθμισμένη και ανακατασκευασμένη ιστοσελίδα του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμος, το φρέσκο και μοντέρνο pavlosmelas.gr  προέκυψε από το καθημερινό feedback, έπειτα από την καθημερινή επαφή των υπηρεσιών με τον πολίτη. Είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης εναρμονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με ένα σύγχρονο κράτος, φιλικό προς το δημότη, που θα είναι σε θέση να αφομοιώσει τα σύγχρονα μοτίβα διοίκησης και να τα «διανέμει» στους πολίτες.

Στη νέα αισθητικά αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του δήμου, ο δημότης του Παύλου Μελά θα έχει ευρεία, πρακτική και άνετη πλοήγηση, ενώ φιλοδοξία του δήμου είναι να λειτουργήσει ως ένα ενεργό και ζωντανό «προϊόν» αλληλεπίδρασης (in and out), μια σχέση πομπού και δέκτη, ανάμεσα στις δομές του δήμου και τον πολίτη.

Στόχος του δήμου, όπως τονίζει, είναι η επικοινωνία να είναι αξιόπιστη, ολοκληρωμένη και φιλική, παρέχοντας έγκαιρη, έγκυρη, άμεση και φυσικά ανεμπόδιστη πληροφόρηση. Βασικότατο ζητούμενο παραμένει η πρακτικότητα και άνεση και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η νέα μας ιστοσελίδα είναι 100% responsive ώστε να προβάλλεται σωστά σε smartphones, tablets και notebooks που αυξάνουν κατακόρυφα τους δείκτες επισκεψιμότητας. Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο δήμος Παύλου Μελά, είναι ενσωματωμένα ως shortcuts στη σελίδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία που παίζουν πλέον στην «εποχή της πληροφόρησης».

«Προς αυτό το σκοπό συνεργαστήκαμε άψογα με τις αξιόπιστες εταιρείες Tessera Multimedia και Blue Value Training and Operational Services, πιστεύοντας από την αρχή στην ποιότητα των σχέσεων win-win. Αμφότερες δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στον χώρο των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και διαθέτουν πλούσιο επαγγελματικό background, μεγάλο δίκτυο συνεργατών και ευρύτατο πελατολόγιο.

Για την υλοποίηση του έργου επιλέχθηκε το πιο δημοφιλές σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), η πλατφόρμα WordPress, που βρίσκεται στο 30% των websites παγκοσμίως.

Το WordPress είναι ανοιχτό ελεύθερο λογισμικό, εύκολα επεκτάσιμο και διαχειρίσιμο, διαθέτει τεράστια κοινότητα τεχνικής υποστήριξης και η εγκατάστασή του έχει χαμηλό ετήσιο κόστος συντήρησης.

Η διαδικασία αναβάθμισης και εμπλουτισμού του περιεχομένου φυσικά δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη και χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών, γι’ αυτό το λόγο περιμένουμε με χαρά τις προτάσεις και τις συμβουλές σας για επιπλέον βελτιώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Παύλου – Μελά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.