Ερώτηση προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Γιάννη Σάββα, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τους 192 συμβασιούχους.

Ο κ. Μπουτάρης έστειλε σχετικό έγγραφο την Παρασκευή, ζητώντας έλεγχο της νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των 192 συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας και στη διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  ζητά ακόμα από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου, να εκδώσει πράξη για αναστολή της δεσμευτικότητας της επίμαχης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου έναντι της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης του δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, δεν συντρέχουν λόγοι για άμεση και υπό συνθήκες σπουδής εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να αμείβονται από τον δήμο.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε την παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα.

Η απόφαση αυτή, σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είχε τονίσει πως η έκθεση που ήρθε στα χέρια του από τις υπηρεσίες του δήμου, δεν τον ικανοποιούσε.

"Η έκθεση που ήρθε η οποία ήταν προϋπόθεση, δεν με ικανοποιεί. Δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες. Δεν μπορώ να δεσμεύω την επόμενη διοίκηση, μη ασκώντας έφεση, η οποία θα τους μονιμοποιήσει δια της πλαγίας οδού.

Η μονιμοποίηση είναι παράνομη, εμπεριέχει νομικές ευθύνες. Δεν μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση ότι θα πάρεις 192. Ας πάρει την απόφαση η επόμενη διοίκηση και ας κάνει ότι θέλει. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας όλοι. Και ως προς το νόμο και προς την επόμενη διοίκηση.

Είναι εκλογική περίοδος και κάποιοι προσπαθούν να αρπάξουν ψήφους υποσχόμενοι πράγματα. Έχει, ποινικές ευθύνες, έχει επιπτώσεις. Εγώ δεν είμαι διατιθέμενος να πάρω τέτοια απόφαση", ανέφερε τότε ο κ. Μπουτάρης.

episto-1.jpg

episto-2.jpg