Η λαογραφία της Πυλαίας αποκτά στέγη

|
THESTIVAL TEAM

Το δικό της Λαογραφικό Μουσείο αποκτά στο κέντρο της πόλης η Πυλαία. Σε έναν άνετο δημοτικό χώρο 400 πολύτιμα εκθέματα από την πλούσια λαογραφική συλλογή της περιοχής βρίσκουν στέγη και αναδεικνύουν τον πολιτισμό  και την ιστορία της Πυλαίας.

Χάρη στην καλή συνεργασία του δήμου και προσωπικά του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τα μέλη του Σωματείου «Κίνηση Πολιτών Ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας» ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και το πάγιο αίτημα δεκαετιών τόσο του συλλόγου όσο και των κατοίκων της Πυλαίας ικανοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Προηγήθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (υπ’ αριθ. 335/24-4-2018) για τη διαχείριση της πολύτιμης λαογραφικής συλλογής, την οποία αναλαμβάνει πενταμελής επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο εκπρόσωποι της «Κίνησης Πολιτών Ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας». Στη συνέχεια επακολούθησε η  υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας από τον δήμαρχο και την πρόεδρο του Σωματείου Στέλλα Δόσπρα, που  επικύρωσε τη συμφωνία.

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο κτήριο επί της οδού Δελφών 37, όπου και θα λειτουργεί από εδώ και πέρα το Μουσείο, το οποίο πέραν όλων των άλλων στοχεύει στην προσέλευση  επισκεπτών από σχολεία, συλλόγους και σωματεία της περιοχής.

«Παραδίδουμε έναν ακόμη σημαντικό χώρο πολιτισμού στους συνδημότες μας. Το δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας θα αποτελέσει μια νέα κυψέλη γνώσης για την ιστορία, την παράδοση και τη λαογραφία, ενώ θα βοηθήσει στη διαφύλαξη των πολιτισμικών στοιχείων ολόκληρης της περιοχής. Έτσι ο πολιτισμός, η καθημερινότητα και ο πλούσιος θησαυρός της λαογραφίας της Πυλαίας μας θα μπορούν να διατηρηθούν και να γίνουν κτήματα των μικρών και μεγαλύτερων επισκεπτών του μουσείου», τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας για την πολύ καλή συνεργασία που είχε ο Σύλλογος  με τον δήμο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.