Έλληνες και βούλγαροι «ράμπο» για τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

«Σαφάρι» ελέγχων στα σκουπίδια της πόλης, από κλιμάκια ελλήνων και βούλγαρων αστυνομικών αρχίζει το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης…

προκειμένου να αποτραπούν οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.

Οι… γυρολόγοι, οι οποίοι φέρεται ότι είναι μέλη βουλγάρικων κυκλωμάτων, εφορμούν στους ειδικούς κάδους, αφαιρώντας καθημερινά περί τους οκτώ τόνους υλικών που προορίζονται για την ανακύκλωση.
Το φαινόμενο της «πειρατείας» στην ανακύκλωση άρχισε να εκδηλώνεται τους τελευταίους μήνες, γεγονός που ανάγκασε τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκη να λάβουν αυστηρά μέτρα, για να αποτρέψουν τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για οργανωμένα κυκλώματα που χρησιμοποιούν υπόγεια, τα οποία νοικιάζουν για να κάνουν τη διαλογή των υλικών και να τα πουλήσουν στη συνέχεια παράνομα, χωρίς παραστατικά.
Για αυτόν το λόγο, όπως εξήγησε, ζητείται η συνδρομή της βουλγαρικής αστυνομίας, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να αφιχθεί το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα που δρουν στις κλοπές των μπλε κάδων στη Θεσσαλονίκη, φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Μάλιστα για το θέμα της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών ο κ. Μπουτάρης έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο στις 31 Μαΐου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το ΣΔΟΕ και στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

Πληροφορίες: Εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.