Η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) ξεκινά τυπικά σήμερα στην 5η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη, το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά κατά περιοχές από τις 20 Φεβρουαρίου με τη διανομή εντύπων τύπου «κλήσης» προς ενημέρωση των πολιτών.

Ωστόσο επικρατεί ένα αλαλούμ με τους κατοίκους να συρρέουν μαζικά για κάνουν τη σχετική αίτηση και τους υπαλλήλους να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και την δημοτική αστυνομία να μην βγαίνει στους δρόμους γιατί δεν έχει παραδοθεί κανονικά το έργο και δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό.

Αγώνας δρόμου από τους υπαλλήλους του δήμου

Μέχρι τώρα έχουν δοθεί περίπου 3.500 κάρτες, 2500 εγκρίθηκαν αλλά δεν έχουν δοθεί , ενώ πολλές αιτήσεις δεν έχουν πάρει καν αριθμό πρωτοκόλλου.

Οι υπάλληλοι δίνουν αγώνα δρόμου, ωστόσο δεν προλαβαίνουν.

Η κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου εκδίδεται στα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Βίλα Μορντώχ – Βασ. Όλγας 162). Σημειώνεται ότι όλοι όσοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως στην κοινότητα ή έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά είναι καταχωρισμένοι στο σύστημα και δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν έχουν παραλάβει την κάρτα.

sta-1.jpg

«Θα υπάρχει μια ελαστικότητα, όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν πάρει πρωτόκολλο και δεν έχουν παραλάβει την κάρτα, δεν θα πρέπει να ανησυχούν, είναι περασμένοι στο σύστημα και όταν θα σκανάρει, ο δημοτικός αστυνομικός, θα το βλέπει και δεν θα παίρνουν κλήση», τόνισε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου.

Η περιοχή εφαρμογής θα εκτείνεται ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη (χωρίς αυτή να περιλαμβάνεται στο νέο Σ.Ε.Σ.), μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς αυτές να περιλαμβάνονται στο νέο Σ.Ε.Σ.) μέχρι και δυο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας. Όλες οι οδοί, στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση, εντάσσονται στην κατηγορία κατοίκων, πλην των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των θέσεων επισκεπτών και στις οποίες η στάθμευση θα γίνεται επί πληρωμή.

Συνολικά, οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους 3.100 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (μπλε διαγράμμιση και πινακίδα κατοίκων), ενώ οι θέσεις επισκεπτών θα είναι συνολικά 252 (λευκή διαγράμμιση και πινακίδα επισκεπτών). Οι δρόμοι που βρίσκονται εκτός της οριοθετημένης περιοχής εφαρμογής του συστήματος θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς ελεύθερης στάθμευσης.

sta-2.jpg

Όπως σημείωσε η κ. Αγγελίδου το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης θα έχει πολλαπλά οφέλη για το δήμο, τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στο κυκλοφοριακό.

Δεν γράφουν οι δημοτικοί αστυνομικοί – Καλό Απρίλη η εφαρμογή

Το έργο δεν έχει παραδοθεί ολόκληρο στο δήμο. Χρειάζονται ακόμα κάποιος προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως οι διαγραμμίσεις και η σήμανση και οι κορδέλες.

Παράλληλα η δημοτική αστυνομία δεν βεβαιώνει παραβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη αν δεν έρθουν οι περίπου 35 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σήμερα σε καταστήματα κράτησης.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου.

sta-3.jpg

Ίσως τις επόμενες ημέρες δειλά – δειλά, να αρχίσει μια πρώτη εφαρμογή από τις θέσει των επισκεπτών και όχι από των μονίμων κατοίκων.

Τέλος υπήρξε μια μικρή αναστάτωση στους κατοίκους της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας όταν είδαν δημοτικούς αστυνομικούς να γράφουν κάποια οχήματα, ωστόσο αυτά δεν ήταν για την ελεγχόμενή στάθμευση αλλά για παραβιάσεις του ΚΟΚ.

sta-4.jpg