“Σκούπα” από τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης το περασμένο σαββατοκύριακο (ΦΩΤΟ)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

“Σαφάρι” πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης-αντικοινωνικής στάθμευσης και να καταπολεμηθεί το παρεμπόριο στην πόλη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαρτίου 2019, η υπηρεσία λειτούργησε με αυξημένο προσωπικό, με στόχο την βεβαίωση παραβάσεων αλλά και την αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, όπου προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ., σε οχήματα σταθμευμένα σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους, διαβάσεις, θέσεις Α.μ.Ε.Α. και ράμπες Α.μ.Ε.Α. σε επιλεγμένα σημεία και οδούς, σε όλη την έκταση του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία εμφανίζουν συστηματικά αυξημένη αντικοινωνική παραβατικότητα.

Καθ’ όλη την διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά 327 παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν και 38 πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν σε οχήματα 4 παραβάσεις καταπάτησης πρασίνου.

Επίσης, για το ίδιο Σαββατοκύριακο, σχεδιάστηκαν από την διοίκηση της υπηρεσίας και υλοποιήθηκαν από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, με απόλυτη επιτυχία, επιχειρήσεις καταπολέμησης του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 16/3, η επιχείρηση της Δ.Α. σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία συνέδραμε με πέντε Αστυνομικούς, μια διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), δύο άνδρες της Υπ/νσης Τροχαίας Θεσ/νίκης και εργάτες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε στην λαϊκή αγορά “Μαρτίου”, στην οποία βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε πωλητές χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ενώ έγιναν και κατασχέσεις, με απώτερο στόχο να γίνουν προσπελάσιμοι οι οδοί, γύρω από την λαϊκή αγορά, που καταλαμβάνονταν από παράνομους πωλητές.

Την Κυριακή 17/3, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, οι οποίες εξελίχθηκαν κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Συνολικά και τις δύο ημέρες των δράσεων, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προχώρησαν σε 30 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου, ενώ βεβαιώθηκαν και 8 διοικητικά πρόστιμα.

Από την Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες, παρόμοιες δράσεις, με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών στην πόλη μας αλλά και την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου.

 

fwto.jpg

fwto1.jpg

IMG_4463.JPG

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.