Ένα έργο-ανάσα για την τοπική κοινωνία και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Επανομής, που εξασφαλίζει την ασφαλή προσβασιμότητα τόσο του αγροτικού πληθυσμού στις καλλιέργειες όσο και όλων των κατοίκων και επισκεπτών που κάνουν χρήση της οδού, μπαίνει στην τελική ευθεία έναρξής του, αφού ήδη δημοπρατήθηκε.

Ο λόγος για την «Αγροτική οδοποιία γηπέδου Επανομής έως είσοδο σχολείου της φύσης Τριλόφου», που πέτυχε η Διοίκηση Θερμαϊκού να εντάξει για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, σύμφωνα με την απόφαση Α.Π. 1783/17-4-2018 και η οποία προβλέπει την ασφαλτόστρωση οδού μήκους 3 χλμ. που ξεκινάει από το Γήπεδο Επανομής, καταλήγοντας σε οδό που συνδέει το Σχολείο της Φύσης με τον οικισμό Τριλόφου.

Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, μετακινήσεις δικτύων όπου απαιτείται, εφαρμογή σήμανσης και τοποθέτηση ανακλαστήρων και εκτέλεση έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων, ενώ η ολοκλήρωσή του υπόσχεται την αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου, βελτιώνοντας την πρόσβαση των παραγωγών στην εργασία τους και στηρίζοντας τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα.