Δ. Θερμαϊκού: Θα αλλάξει όψη η παραλιακή ζώνη της Αγίας Τριάδας

|
THESTIVAL TEAM

Ένα βήμα πιο κοντά στο έργο της Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αγίας Τριάδας έρχεται ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά την έγκριση υλοποίησης της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποφασίστηκε κατά την τακτική συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου.

Απόφαση που ακολουθεί μια σειρά συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για δρομολόγηση του έργου και οι οποίες περιλαμβάνουν:

• Εκπόνηση προμελέτης το έτος 2016.
• Κατάθεση φακέλου στο ΕΣΠΑ, τον Οκτώβριο του 2016, από τη Διοίκηση Θερμαϊκού.
• Ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα με την Αρ. Πρωτ. οικ. 6138-17/05/2017.
• Εκπόνηση πρόσθετης μελετητικής εργασίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, απαραίτητης για την ωρίμανση και την προετοιμασία μελετών εφαρμογής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ.

Ενέργειες, με σκοπό την παράδοση ενός έργου στην τοπική κοινωνία, που αφορά στην ανάπλαση της έκτασης, μήκους περίπου 1.060 μ., ανάμεσα στα κτίρια ορόσημα «ΑΚΤΙΟΝ» και «Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ».

peraia.jpg

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται μέσω ήπιων επεμβάσεων, φιλικών προς το περιβάλλον, τον πεζό και τον ποδηλάτη, η δημιουργία μιας συνεχόμενης πορείας με ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάσης και ανάπαυσης, οι οποίοι να λειτουργούν ως πόλοι έλξης, παρακινώντας και ενθαρρύνοντας την οικειοποίηση του χώρου από τους πολίτες. Ιδιαίτερη δε έμφαση δίνεται στα εμποδιζόμενα και με αναπηρία άτομα, μέσω ειδικών παρεμβάσεων που καθιστούν τη διαδρομή προσεγγίσιμη και ασφαλή.

Στόχος είναι η αλλαγή της επί χρόνια εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζει η μοναδικού κάλλους περιοχή. Μέσω της μεταμόρφωσης του τοπίου και της ολοκληρωμένης αναβάθμισης αναμένεται να τονωθεί ο τουριστικός χαρακτήρας, να επανακτηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, να αυξηθεί η απασχόληση και τελικά, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε: «Για ακόμα μία φορά το ΄παμε και το κάναμε! Μια δύσκολη συλλογική προσπάθεια δικαιώνεται και μια ποιοτική και με όραμα παρέμβαση που μέλλει να αναδείξει και να προσθέσει δυναμική τόσο στον οικισμό της Αγ. Τριάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, μπαίνει σε τροχιά δρομολόγησης. Η υλοποίησή της μέλλει να μετατρέψει μια έκταση εξαιρετικής ομορφιάς με υπέροχη παραλία και θάλασσα, ωστόσο υποβαθμισμένη για χρόνια, σε ένα αναβαθμισμένο, καλαίσθητο, θελκτικό και φιλικό για όλους χώρο με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.