Θεσσαλονίκη: “Έρχεται” ελεγχόμενη στάθμευση και στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Ε΄ Δημοτική Δημοτική Κοινότητα επεκτείνεται το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται από την ανάδοχο εταιρεία, που έχει αναλάβει την εγκατάσταση και την λειτουργία του νέου συστήματος, οι διαγραμμίσεις στους δρόμους, όπου θα εφαρμοστεί το σύστημα, ενώ έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες.

«Το χρονοδιάγραμμα, που μας έδωσε ο ανάδοχος είναι ότι θα έχουν τελειώσει οι διαγραμμίσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου βοηθούντος και του καιρού», ανέφερε στο Thestival.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί στον άξονα της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας από το ύψος της οδού Σκιάθου, στην περιοχή Ντεπώ μέχρι και την Ναπολέοντος Ζέρβα και στην λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου. Το σύστημα θα εφαρμοστεί επίσης στους κάθετους και παράλληλους δρόμους στην Όλγας από την παραλία μέχρι την Δελφών. «Το υπόλοιπο κομμάτι, η παραλιακή, η Ανθέων και το κομμάτι 2-3 οικοδομικά τετράγωνα πάνω από την Όλγας θα είναι ελεύθερο, όπου επιτρέπεται η στάθμευση», εξηγεί η αντιδήμαρχος Οικονομικών. 

Στην Ε΄ Δημοτική κοινότητα οι θέσεις μόνιμων κατοίκων είναι 3.189 θέσεις και 252 οι θέσεις επισκεπτών.

Τα έσοδα του αναδόχου και του δήμου από το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι 330.000 ευρώ μηνιαίως περίπου, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και με την ένταξη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας στο πρόγραμμα.

«Αυτό που εισπράττω από τους πολίτες είναι ικανοποιητικό. Είδα ότι υπήρχε πίεση σε εμάς για να επισπεύσουμε την ένταξη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητάς», σημείωσε η κα Αγγελίδου.

Σύμφωνα με την κα Αγγελίδου ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων για έκδοση κάρτας μονίμου κατοίκων στην Ε΄Δημοτική Κοινότητα έχει διεκπεραιωθεί.

Για όσους ενδιαφέρονται για έκδοση κάρτας στάθμευσης μονίμου κατοίκου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο κτίριο επί της οδού Β. Όλγας 162 – 25ης Μαρτίου (Βίλλα Μορντώχ) μεταξύ των ωρών 08:30 – 13:30.

Για τα δικαιολογητικά και την διαδικασία χορήγησης κάρτας στάθμευσης μονίμου κατοίκου, δείτε ΕΔΩ

ele1.jpg

ele2.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.