Δ. Θεσσαλονίκης: Οι ανακατατάξεις στα στελέχη της φέρνουν κόντρες

|
THESTIVAL TEAM

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά…

και ποικίλες αντιδράσεις, προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε μετακινήσεις διευθυντικών στελεχών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης. Η είδηση για τη μετακίνηση σε νέο πόστο του προϊσταμένου της διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων Κωνσταντίνου Μπελιμπασάκη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς η αλλαγή αυτή ήταν κάθε άλλο παρά αναμενόμενη.

Ο Κωνσταντίνος Μπελιμπασάκης, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας, καλείται πλέον να υπηρετήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης από τη θέση του προϊσταμένου της διεύθυνσης Οδοποιίας. Εκεί υπηρετούσε μέχρι πρότινος ο Δημήτρης Καμπαλαμπίδης, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής αναλαμβάνει πλέον το πόστο του κ. Μπελιμπασάκη. Τις τελευταίες ημέρες αλλαγές συντελέστηκαν και σε δύο θέσεις-κλειδιά για τη λειτουργία του δήμου. Η προϊσταμένη της διεύθυνσης Διοικητικού Κική Μητράκα μετακινήθηκε στη θέση της διευθύντριας του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η οποία παρέμενε κενή μετά τη συνταξιοδότηση της Σοφίας Μπουκουβάλα. Τα ηνία της διεύθυνσης Διοικητικού ανέλαβε η Ελένη Ναθαναηλίδου, η οποία στο παρελθόν βρισκόταν στο τμήμα Κοιμητηρίων.

Το δεύτερο πρόσωπο σε καίρια θέση που μετακινήθηκε ήταν η Θώμη Γεωργακαράκου, η επί σειρά ετών διευθύντρια Προσωπικού του δήμου Θεσσαλονίκης. Η μετακίνησή της μάλιστα προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς έγινε σε μια περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πρόσληψη τετρακοσίων εποχικών υπαλλήλων στον κεντρικό δήμο. Στην κυρία Γεωργακαράκου προτάθηκε η θέση της διευθύντριας στο Κέντρο Μουσικής, την οποία όπως όλα δείχνουν η ίδια δεν θα αποδεχθεί, αλλά θα προτιμήσει την οδό της συνταξιοδότησης. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ποιο είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τη Θώμη Γεωργακαράκου, αν και ως επικρατέστερες θεωρούνται η προϊσταμένη της διεύθυνσης Ληξιαρχείου Στέλλα Μανώλη και η προϊσταμένη της διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Πασχαλίνα Λακερίδου.
Εκτός από την προϊσταμένη της διεύθυνσης Προσωπικού, σε νέα θέση αποφασίστηκε να μετακινηθεί και ο προϊστάμενος του τμήματος Υπηρεσιακών Μεταβολών Προσωπικού Δημοσίου Δικαίου Γιάννης Μαυρομάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυρομάτης θα μετακινηθεί στο τμήμα Εκλογικών Καταλόγων, στα δημοτολόγια.

Οι ξαφνικές μετακινήσεις υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Θεσσαλονίκης εν μέσω θέρους έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας θεωρεί ότι η δημοτική αρχή «συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ανακαλύπτοντας το όραμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, μετά την παταγώδη και τραγική για την πόλη αποτυχία του οράματός της για μια καθαρή Θεσσαλονίκη».
«Αναρωτιέμαι, βάσει των αλλαγών που έχουν συντελεστεί, εάν δω τον κ. Μπελιμπασάκη ή την κ. Γεωργακαράρου, θα πρέπει να τους συγχαρώ ή να θεωρήσω ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;», σχολίασε δηκτικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης, ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο στόχων για κάθε υπηρεσία, ώστε να μπορεί πράγματι να γίνει αξιολόγηση των στελεχών με δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.