Τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στα θέματα καινοτομίας, ανθρώπινου δυναμικού, ευρωπαϊκής δικτύωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αρχιτέκτονα Σίμο Μπενσσασών, θα προτείνει, η "Πρωτοβουλία" για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση της Καλυψούς Γούλα.

Η απόφαση απέσπασε τη σύναινεση της πλειοψηφίας και πάρθηκε πριν από λίγο στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, παρουσία κορυφαίων στελεχών της διοικούσαν παράταξης.

Στις 18.00 θα συνεδριάσει η Δημοτική Ομάδα της Πρωτοβουλίας, ενώ την Παρασκευή στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την εκλογή των πρώτων Εβραίων δημοτικών συμβούλων στην ιστορία του δήμου  Θεσσαλονίκης το 2010 , θα εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μέλος της Εβραϊκής Κοινότητας.

Γεννήθηκε το 1945 στην Θεσσαλονίκη. Έχει πτυχίο αρχιτεκτονικής από το ΑΠΘ και πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Δούλεψε ως αρχιτέκτονας στη Ζάμπια και την Ισπανία, καθώς και ως σύμβουλος επιχειρήσεων και, κατόπιν, επιχειρηματίας στην Αγγλία στο χώρο της πληροφορικής.

Το 1990 μπήκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, υπεύθυνος για την έρευνα στις μελλοντικές και αναδυόμενες τεχνολογίες στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Ασχολήθηκε με την προώθηση των «ψηφιακών πόλεων» και με τη διεθνή συνεργασία στην έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη. Αργότερα, ως ανώτερος αξιωματούχος, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΕ στους ίδιους τομείς, συνέβαλε στην προετοιμασία διαπραγματεύσεων και συμφωνιών της ΕΕ με χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ η Βραζιλία και άλλες. Το 2006 αποσπάστηκε στο CEDEFOP στην Θεσσαλονίκη. Το 2013 και 2014 δίδαξε Ευρωπαϊκή πολιτική στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.