Την πεποίθηση ότι υπήρξε ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και σχεδιασμός από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, δεδομένων των συνθηκών, για την αντιμετώπιση του χιονιά και του παγετού, εξέφρασε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Όπως τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, την εβδομάδα που έπληξε την πόλη ο χιονιάς, μοιράστηκε συνολικά 500 τόνοι αλάτι και συσκευάστηκαν με τα χέρια 16.000 σάκοι των 15 κιλών.

“Οι εργαζόμενοι δούλευαν επί 24ωρου βάσεως, ο χώρος δεν ήταν ιδανικός και οι συνθήκες όχι οι καλύτερες αλλά ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο”, ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη υπήρχαν 134 σημεία μέσα στην πόλη, τα οποία τροφοδοτούνταν συνεχώς με αλάτι.

“Έγινε τεράστια δουλειά δεδομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού που είχαμε και τον αριθμό των εργαζομένων.

Η πόλη θα πρέπει να λειτουργεί ως μια συλλογικότητα. Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την καθαριότητα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και ταυτόχρονα να μην λέμε ποια είναι συμπεριφορά του Ευρωπαίου πολίτη. Ο καθένας θα πρέπει να καθαρίζει το χώρο μπροστά από το σπίτι του.Δεν μπορεί ο δήμος να καθαρίσει ταυτόχρονα τα πάντα”, δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Όπως σημείωσε ο κ.Ζαχαριάδης ο δήμος έθεσε κάποιες προτεραιότητες. Να λειτουργεί το κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο, να υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες.

“Το πετύχαμε”, ανέφερε.

Παράλληλα όπως είπε “θέσαμε ως προτεραιότητα και τις βόρειες περιοχές, στα κάστρα, Άνω Πόλη, 40 εκκλησιές, Άνω Τούμπα, Τριανδρία, όπου περνούσαν από τον ίδιο δρόμο για πολλές ώρες τα ίδια μηχανήματα”

“Θα πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση στην πόλη να μιλήσουμε με επιστήμονες. Όποιος και αν είναι διοίκηση θα πρέπει να το δει. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά”, ανέφερε

Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης, ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για την άριστη συνεργασία, δεδομένων όπως είπε των συνθηκών, του μηχανολογικού εξοπλισμού και του αριθμού των εργαζομένων

“Δίνουμε συγχαρητήρια στους εργαζομένους και όχι στον επικεφαλής το καταλαβαίνω. Δεν με πειράζει αυτό. Η δουλειά έχει γίνει και έχει αναγνωριστεί από την πόλη και από τους συναδέλφους εργαζομένους. Ο επικεφαλής τους ήταν εκεί και ο σχεδιασμός ήταν ο καλύτερος δυνατός”, κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.