Το γλυπτό του εικαστικού Κώστα Βαρώτσου «Φιλία – Amicizia» δεν θα τοποθετηθεί τελικά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ειδικότερα ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος έκανε δωρεά το γλυπτό και την τοποθέτησή του, τελικά θα αναλάβει τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία, τον Κήπο των Γλυπτών και τον Κήπο της Μεσογείου.

«Ο Ανδρεάδης είχε την πρόθεση να κάνει μια δωρεά στον δήμο, ένα γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου. Αυτό πέρασε από 100 κύματα. Ο κ. Ανδρεάδης διαφοροποιεί τη δωρεά στον δήμο και αντί του γλυπτού, θα αναλάβει τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή» και στη βάση του εντός της θάλασσας, η οποία όπως σημείωσε θα γίνει με τη βοήθεια αερόστατου.

«Την Παρασκευή το βράδυ θα γίνει η ανύψωσή του μέσα από τη θάλασσα με αερόστατο. Για την τοποθέτηση της βάσης του γλυπτού, θα χρειαστεί και η βοήθεια βατραχανθρώπων», σημείωσε ο δήμαρχος.