Μεταμεσονύκτια επιχείρηση σκούπα για τραπεζοκαθίσματα στα μαγαζιά της Λ. Νίκης

|
THESTIVAL TEAM

Εκτεταμένη μεταμεσονύκτια επιχείρηση ελέγχου των τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος…

πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά μήκος της οδού Λεωφόρου Νίκης. Συγκεκριμένα ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργείο της Καθαριότητας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε πέντε κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο σε πέντε διαφορετικά σημεία της Λεωφόρου Νίκης (από τον αριθμό 3 έως τον αριθμό 51).

Την αιφνιδιαστική έφοδο που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε ταυτοχρόνως σε όλα τα σημεία ελέγχου ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαρροής και ειδοποίησης των παραβατών, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Κατά τον έλεγχο σε συνολικά οκτώ Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν παραβάσεις αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.

Με επιστολή του στις 11 Ιουνίου 2012 προς τους ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, επεσήμανε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης-προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους.

Επιπλέον σημείωνε ότι δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα του δικαιώματος στην κοινή χρήση των χώρων από τους πεζούς –ιδιαίτερα στα ΑμεΑ, άτομα της τρίτης ηλικίας, σε εγκύους, σε γονείς με βρεφικά καρότσια κλπ- και προειδοποιούσε ότι για όσους δεν συμμορφωθούν ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκτιμώντας τη σοβαρότητα, τη διαχρονικότητα του προβλήματος και τη σύνδεση του με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, πρόκειται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους της πόλης.

«Καμία ανοχή πλέον στην παραβατικότητα, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς τους ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που δεν τηρούν την προβλεπόμενη νομοθεσία και καταλαμβάνουν αυθαίρετα κοινόχρηστους χώρους με τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές», αναφέρει ο Χασδάι Καπόν και τονίζει ότι οι έλεγχοι στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της πόλης το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.