Τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής στην "Πρωτοβουλία", εξέφρασε με ανάρτηση του στο facebook, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Όπως τονίζει θα συμμετέχει στη σημερινή διαδικασία μόνο από σεβασμό προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και προς τους συναδέλφους του που επί πολλά χρόνια δώσανε κοινούς αγώνες.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι από δω και πέρα ο καθένας πλέον μπορεί να πράξει ότι πιστεύει με βάση τις ιδέες του,  καθώς σήμερα κλείνει και επίσημα ο κύκλος του Γιάννη Μπουτάρη ως επικεφαλής της παράταξης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση του:

"Συμμετέχω ενεργά στην «Πρωτοβουλία» απο το 2010. Πιστεύω όμως οτι η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής στην παράταξη θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει άλλα χαρακτηριστικά.

 Θα συμμετάσχω μόνο από σεβασμό προς τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και προς τους συναδέλφους που επί πολλά χρόνια δώσαμε κοινούς αγώνες.

Είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας πλέον μπορεί να πράξει ότι πιστεύει από εδώ και πέρα με βάση τις ιδέες του καθώς σήμερα κλείνει και επίσημα ο κύκλος του Γιάννη Μπουτάρη ως επικεφαλής της παράταξης"