Τις προτάσεις του για τις διαδηλώσεις και το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να διεξάγονται, ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι πρέπει να πάψει η πόλη να είναι η «πρωτεύουσα του ό,τι να’ ναι».

«Χριστούγεννα, γιορτές, εορταστικό ωράριο. Όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει στο κέντρο για να κάνει τα ψώνια του. Οι καταστηματάρχες θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα μίας ολόκληρης χρονιάς. Όμως οι δρόμοι είναι κλειστοί. Η Αθήνα έχει πάθει μπλακ άουτ. Εμείς, λοιπόν, λέμε το εξής πάρα πολύ απλό, το οποίο ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

«Θέλεις να κάνεις διαδήλωση; Κάνε, με χαρά. Αλλά θα πρέπει πρώτον να παίρνεις άδεια και από τον Δήμο, δεύτερον θα ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας. Αν είστε λίγοι, στο πεζοδρόμιο, περισσότεροι, πάρτε μία λωρίδα, αν είστε πάρα πολλοί, πάρτε τα όλα. Τρίτον, όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές. Ο διοργανωτής θα έχει την ευθύνη για όποιες ζημιές προκαλούνται. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι πρωτεύουσα του ό,τι να’ ναι».