Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι συμμετέχοντες στο κάλεσμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για μια ευρύτερη προοδευτική συμπαράταξη για την πόλη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και σε αυτή συμμετείχαν, η «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη», η «Οικολογία Αλληλεγγύη», η «Γειτονιές εν Δράσει», η Κίνηση των Πέντε, η «Ανοιχτή Πόλη», η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», το Δίκτυο Σοσιαλιστών Δημοκρατών, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, το Ποτάμι και ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της «Υψίπολις».

Να σημειωθεί ότι από την σύσκεψη αποχώρησε ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, αντιδρώντας στη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποίας όπως είπε οδηγεί σε αλλοίωση της αυτοδιοικητικής ταυτότητας της προσπάθειας, καθώς έχει υποδείξει υποψήφιο δήμαρχο.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση:

«Διερευνήσαμε τη δυνατότητα μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης για την πόλη. Συμφωνήσαμε η συζήτηση να μην σταματήσει εδώ. Αποφασίσαμε τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης και ανάδειξης κοινού υποψηφίου. Η επιτροπή θα έχει εισηγητικό χαρακτήρα και θα συνεδριάσει εκ νέου άμεσα».

Την κοινή δήλωση συνυπογράφουν οι:

«ΠΟΛΗχρωμη Πόλη»
«Οικολογία Αλληλεγγύη»
«Γειτονιές εν Δράσει»
Κίνηση των Πέντε
«Ανοιχτή Πόλη»
«Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»
Δίκτυο Σοσιαλιστών Δημοκρατών
Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών
Το Ποτάμι
ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της «Υψίπολις».