Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά υπέβαλε η Νίκη Ανδρεάδου.

Σε δήλωσή της η κα Ανδρεάδου αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή αφήνοντας αιχμές για τη στάση άλλων δημοτικών συμβούλων.

Η δήλωση της Νίκης Ανδρεάδου:

"Θα ήθελα να γνωστοποιήσω στους Δημότες Λαγκαδά ότι για να προασπίσω και να διαφυλάξω τις θεσμικές λειτουργίες του Δήμου μας, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκάδα.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων ξέχασε ότι η συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια αποτελεί ιερή υποχρέωση σε όλους τους Δημότες που με τη ψήφο τους μας εμπιστεύθηκαν. Λυπάμαι που κάποιοι αποφάσισαν για τους δικούς τους σκιερούς και μικροπολιτικούς λόγους να απουσιάζουν συστηματικά από τα Δημοτικά Συμβούλια αποφεύγοντας να αναλάβουν την ευθύνη καίριων και σημαντικών πολιτικών αποφάσεων.

Είμαι γιατρός και ορκίστηκα «...ότι θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω...» και σήμερα ο μεγάλος ασθενής δεν είναι ο Δήμος μας, αλλά τα μικροπολιτικά συμφέροντα, η αδιαφορία και η άγνοια αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δήμου. Όλα αυτά δημιουργούν μια μεταδοτική ασθένεια που λειτουργεί σε βάρος των πολιτών μας, την οποία θα πολεμήσω προκειμένου να μην εξαπλωθεί.

Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μου και με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι, δεν προτίθεμαι να αποδεχτώ μικροπολιτικές τακτικές και θα συνεχίσω να μάχομαι για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί αυτός είναι ο τόπος μου και αξίζει να αγωνίζομαι για αυτόν.

Νίκη Ανδρεάδου

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά"