Με μια εκδήλωση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο χαρακτηρίζει υπ αριθμόν 1 ζητούμενο σήμερα για το Δήμο Θεσσαλονίκης, συμβολικά τον προεκλογικό της αγώνα η  δημοτική παράταξη «Συνέργεια -Πρώτα η πόλη μας» με υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Χάρη Αηδονόπουλο.

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο: «ΔιαχωρίΖΟΥΜΕ  Κερδί ΖΟΥΜΕ για να μην πετάμε τον πλούτο στη χωματερή» και κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Κρεμλή, Διευθυντή επί Τιμή, υπεύθυνο για θέματα Κυκλικής ΟΙκονομίας και Νησιωτικότητας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28Νομεβρίου στις 20.15 στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

Όπως σημειώνει σχετικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, «η κυκλική οικονομία βρίσκεται σήμερα στον σκληρό πυρήνα των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα έδινε την δυνατότητα στην πόλη μας να κερδίσει από τη διαχείριση των απορριμμάτων όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και σε πόρους, κάτι που σημαίνει περισσότερα έργα, λιγότερα δημοτικά τέλη κλπ.

Επιλέξαμε, ως παράταξη, να διοργανώσουμε μια «επίσημη πρώτη» ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, καθώς με αυτό το πνεύμα σκοπεύουμε να κινηθούμε σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας, αλλά και μετά την εκλογή μας».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους φορείς που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και εκπρόσωποι των επαγγελματικών συλλόγων της πόλης.