Για τις πολλές υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και για το πότε θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προθέσεις του, μίλησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγο μετά την συνάντηση του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Παπαστεργίου.

Αναφερόμενος στις πολλές υποψηφιότητες είπε: “Δεν θέλω να σχολιάσω τις άλλες υποψηφιότητες, σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Ο κόσμος έχει φιλοδοξίες και ειδικά το νέο εκλογικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να είναι υποψήφιος και να αντιπροσωπεύει τους ψηφοφόρους του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο”.

Όσον αφορά το πότε θα ανακοινώσει ο ίδιος τις προθέσεις του τόνισε: “Επειδή δεν μπορούμε να παρασυρόμαστε με το τι λέει ο καθένας εμεις η διαδικασία είναι γνωστή και δεδομένη. Μετά τις γιορτές 26-28 Οκτωβρίου θα κάνουμε μια γενική συνέλευση της Πρωτοβουλίας για να αρχίσουμε σιγά σιγά να συμμαζευόμαστε γιατι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Τυπικά αρχίζει στις 6 Νοεμβρίου επομένως με τη σειρά τους θα γίνουν ολά. Ξεκινάμε την προεκλογική περίοδο με τη γενική συνέλευση της Πρωτοβουλίας”.