Με άλλους δυο ιατρούς ενισχύονται τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Πρόκειται για ένα αγγειοχειρουργό κι ενα γαστρεντερολόγο, οι οποίοι ισχυροποιούν το μεγάλο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που αποτελείται από τρία οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα κέντρα (Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα) και άλλα επτά ιατρεία που λειτουργούν στα κατά τόπους ΚΑΠΗ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά τον καθιερωμένο αγιασμό στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστου Γαλανού, της αντιπροέδρου Ελένης Αντωνιάδου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, με τα δεκάδες μέλη του ΚΑΠΗ να εκδηλώνουν με ενθουσιασμό την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή.

Όπως ανέφερε λεπτομερέστερα η αντιπρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Ελένη Αντωνιάδου, η νέα ειδικότητα είναι αυτή του αγγειοχειρουργού, που άρχισε ήδη να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία, ενώ ο γαστρεντερολόγος θα αναλάβει υπηρεσία στα τέλη του Οκτώβρη, και λίγες ημέρες αργότερα το ίδιο θα συμβεί με τον πνευμονολόγο. Να σημειωθεί ότι αγγειοχειρουργός είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο φορητό ντόπλερ αγγείων για κατ’ οίκον εξετάσεις, κατόπιν εκτίμησης ειδικού νοσηλευτή.

Με τις προσθήκες των νέων ιατρών, ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον στους 35 καλύπτοντας συνολικά 18 διαφορετικές ειδικότητες. Το δίκτυο γίνεται ακόμη ισχυρότερο καθώς το Δημοτικό Κέντρο έχει σύμβαση με δυο μικροβιολογικά εργαστήρια για την κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Αρίστος Γαλανός έκανε ειδικές αναφορές στα προγράμματα εκδρομών και άλλων δραστηριοτήτων, με τον εκπρόσωπο του Β΄ ΚΑΠΗ Πρόδρομο Αβτζίδη να εκφράζει στη διοίκηση του δήμου «τις ευχαριστίες των μελών για όλα όσα προσφέρονται με απλοχεριά».

 «Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες και συνδημότες μας, και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν κάποιοι να βάζουν στην πορεία μας για την επέκταση και διεύρυνση του δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως ανέφερε, «όλα όσα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, τηρώντας τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις μας, γίνονται αποκλειστικά με δημοτικούς πόρους χωρίς η Πολιτεία να δίνει ούτε ένα ευρώ».

Εκτενείς αναφορές έκανε στο Δημοτικό Ιατρικό Κέντρο επί της Επταπυργίου στις Συκιές, το οποίο είναι έτοιμο να εξοπλισθεί και να φιλοξενήσει έως το τέλος του έτους τις πρώτες κοινωνικές Υπηρεσίες και δομές, μεταξύ των οποίων και το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών. «Κάποιοι επιμένουν να μην επιτρέπουν τη λειτουργία του ως διαγνωστικού κέντρου συμβασιοποιημένου με το εθνικό σύστημα, αδιαφορώντας για το εάν με τον τρόπο αυτόν η εθνική οικονομία θα είχε πολύ μεγάλης κλίμακας οφέλη. Εμείς, όμως, πιστεύουμε στον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τον στόχο μας», τόνισε ο Σίμος Δανιηλίδης.