Ειδική εκδήλωση για όλους τους δημότες με τίτλο «Εμβολιάζω-Ζω» διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου παρεμβάσεων για την ενημέρωση των πολιτών πάνω στο πάντα επίκαιρο θέμα της χρήσης των εμβολίων.

Η εκδήλωση, που υλοποιείται σε συνεργασία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Δ.Κ.Κ.Π.Α.) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, στις 6:30 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, με κεντρικούς ομιλητές δυο επιφανείς ειδικούς επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ομιλητές θα είναι οι:

• Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εμβόλια στη βρεφική ηλικία: Η μεγαλύτερη κατάκτηση της ιατρικής»,

• Γιώργος Δημόπουλος, πνευμονολόγος-εντατικολόγος και αν. καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε έναντι της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου».

Κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης, είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει παγκοσμίως τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου ορίου ζωής. Κατά την εκδήλωση, οι εισηγητές θα απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία σχετικά με το θέμα των εμβολίων.