Στη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει μέχρι τέλους, πιστός στον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε και ανεξάρτητα με το τι θα επιλέξει η ΝΔ, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης.

Σε σημερινή συνέντευξή τύπου ο κ. Κυριζιδης τόνισε πως μετά τα εγκαίνια του γραφείο του την Κυριακή, θα ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις όπως η παρουσίαση έρευνας γνώμης το Νοέμβριο, από γνωστή εταιρεία. Η έρευνα θα παρουσιάσει τα προβλήματα της πόλης και τις λύσεις που προτείνουν οι πολίτες αλλά και μια αξιολόγηση του έργου της διοίκησης Μπουτάρη, ενώ στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

"Συνεχίζουμε πιστοί στον οδικό χάρτη της προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον περασμένο Ιούνιο και να φτάσουμε μέχρι την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών", τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν περιμένει την απόφαση της ΝΔ δήλωσε πως "εμείς έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια μας. Όταν αποφασίσει η ΝΔ εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Δεν έχω κρύψει οτι ανήκω στη ΝΔ ή έχω μιλήσει με τη ΝΔ".

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση για τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν χρειάζονται χρίσματα στους δήμους ζητώντας να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες.

Αναφερόμενος στις προχωρήσεις δημοτικών συμβούλων καθώς και στην παρουσία του Δημήτρη Ράπτη των "Εντάξει" στη σημερινή συνεντευξη τύπου σημείωσε πως "Ο κ. Ράπτης είναι πολύ κοντά στην προσπάθεια μας. Θα είναι και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι και οχι μόνο από την παράταξη των" Εντάξει". Θα έχουμε υπάρχοντες δημοτικούς συμβούλους είτε παλιότερους δημοτικούς συμβούλους του 2010-2014. Και εκλεγμένους διαμερισματικούς" ενώ δεν έκρυψε ότι υπάρχει δεξαμενή υποψηφίων και από την Πρωτοβουλία είτε υπάρχει είτε όχι στις εκλογές ο Γ. Μπουτάρης.

Τέλος ο κ. Κυριζιδης απέρριψε τα περί αντάρτικου στη ΝΔ αν επιλέξει άλλον υποψήφιο.

"Ακούμε φήμες και επιθυμίες. Εδώ και τρεις μήνες έχουμε ανακοινώσει και υποψηφιότητα και λογότυπο. Αυτό ειναι μια ειλικρινής στάση προς τους πολίτες. Όχι μέσω παραπολιτικων και φημολογίες. Είμαστε ανοικτοί όμως σε συνεργασίες. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους αλλά δεν το θεωρούμε αντάρτικο. Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει", τονισε .