Ανακοίνωση με αφορμή τις απειλές που καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, εξέδωσαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τους Στέλλα Αβραμίδου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Μόνικα Αϊβάζογλου, Γιώργο Αρβανίτη, Ανδρέα Κουράκη και Εφραίμ Κυριζίδη.

Όπως τονίζουν το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης.

Παράλληλα τονίζουν ότι η Διοίκηση του Δήμου, οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Οι απειλές που δέχθηκε, με ανώνυμο τηλεφώνημα, ο συνάδερφός μας δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, δεν αφορούν μόνο τον ίδιο και την οικογένειά του.

Συνιστούν απειλή κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και των θεσμικών του οργάνων. Επιχειρείται να ασκηθεί εκφοβισμός, υπό την απειλή βίας, εναντίον αυτών οι οποίοι έχουν το καθήκον να ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκάστοτε διοικούντων, να διατυπώνουν τη γνώμη τους ελεύθερα και να αποφασίζουν κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος.

Αυτά άλλωστε προβλέπονται από το Σύνταγμα και το Νόμο.

Η συμπαράστασή μας στον Γιώργο Αβαρλή είναι δεδομένη.

Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης.

Πρωτίστως προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αβραμίδου Στέλλα

Αβραμόπουλος Παναγιώτης

Αϊβάζογλου Μόνικα

Αρβανίτης Γιώργος

Κουράκης Ανδρέας

Κυριζίδης Εφραίμ".