Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα του προσφυγικού, του ΟΑΣΘ αλλά και της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη συνάντηση της ΠΕΔ-ΚΜ με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, σημειώνοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Αναφερόμενος στην εικόνα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το Α.Τ. Λευκού Πύργου στην Αριστοτέλους, τόνισε πως όχι μόνο η εικόνα αυτή δεν είναι καλή, αλλά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία.

"Τρεις φορές ζητήσαμε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα να γίνει συνάντηση στην ΠΕΔ-ΚΜ, κάτι που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Εμείς, σήμερα, ζητάμε ξανά συνάντηση μαζί του. Δεν ρωτηθήκαμε, δεν ενημερωθήκαμε. Βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τις συνέπειες να τις υφίστανται τόσο οι ίδιοι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε μετάδοση νοσημάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας, πρώτον γιατί δεν μας έχουν ενημερώσει, δεύτερον πρέπει να εμπιστευθεί η κεντρική εξουσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί όπως αποδείχθηκε, ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος αποτυγχάνει.

Η εικόνα των μεταναστών στην Αριστοτέλους, όχι μόνο δεν είναι καλή, αλλά υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία.

Όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπους δεν μπορείς να τους διαχειρίζεσαι σαν ζώα. Είναι ντροπή για την Ελλάδα η εικόνα που παρουσιάζουμε. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση που προτιμά να διαχειρίζεται το ζήτημα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και όχι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν την καθιστά μέτοχο και κοινωνό", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου

Μιλώντας για την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο, τόνισε πως η ΠΕΔ-ΚΜ είναι κάθετα αντίθετη σε αυτή:

"Όπως και με τις προηγούμενες τις κυβερνήσεις είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας έτσι τις εκφράζουμε και με αυτή. Είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο. Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να εξαίρεση αυτά που η ίδια, αυτά που κατά τον δικό της νόμο τπ 2016 ψήφισε, και που πρέπει να εξαιρεθούν όπως προβλέπεται. Αν δεν γίνει αυτό να μην προχωρήσει καμιά περαιτέρω διαδικασία"

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του ΟΑΣΘ, και την τροπολογία που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως οι δήμαρχοι δεν είχαν καμία ενημέρωση και πως η εκχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ αποτελεί ομολογία αποτυχίας.

"Οι δήμαρχοι δεν είχαν καμιά ενημέρωση. Αποτελεί μια ομολογία αποτυχίας η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ που είναι ένας ιδιωτικός φορέας αλλά και ταυτόχρονα είναι και μεγαλομέτοχος του ΟΑΣΘ. Είναι μια απόφαση που μας γυρίζει πίσω στο παλιό καθεστώς. Ο οργανισμός παρά το γεγονός ότι κρατικοποιήθηκε δεν παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες", σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ.

Ακόμα τόνισε ότι τα λεωφορεία είναι λιγότερα από πριν. Υπάρχουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Όπως είπε είτε κάποιος είναι υπέρ του ιδιωτικού είτε του δημόσιου μοντέλου στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες.