Την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών επισημαίνει με μήνυμα του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου), με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού στα ζώα, κατοικίδια και αδέσποτα.

«Φροντίζουμε και προστατεύουμε τα ζώα όχι γιατί μας το επιβάλλει ο Νόμος αλλά γιατί μας υποχρεώνει ο πολιτισμός που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι. Η διασφάλιση της υγείας, της καλής μεταχείρισής τους από τον άνθρωπο είναι δείγμα παιδείας. Άνθρωποι και ζώα μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά, αρκεί εμείς οι άνθρωποι να τηρούμε και τους κανόνες της κοινής συμβίωσης», τονίζει ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Ο Δήμος μας τηρεί την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων.

Τα αδέσποτα που εντοπίζονται στην πόλη περισυλλέγονται, εξετάζονται από κτηνίατρο, εμβολιάζονται, στειρώνονται αποπαρασιτώνονται και εν συνεχεία απελευθερώνονται στον χώρο από τον οποίο παραλήφθηκαν. Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε στους έχοντες κατοικίδιο ζώο ότι θα πρέπει να διατηρούν βιβλιάριο υγείας του ζώου και ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip). Επίσης να μεριμνούν για την υγιεινή και την ασφάλεια τους, στους κοινόχρηστους χώρους.