Στ. Καλαφάτης: Οι Θεσσαλονικείς είμαστε φυλακισμένοι μέσα στην πόλη μας

|
THESTIVAL TEAM

«Καταντήσαμε πολίτες φυλακισμένοι μέσα στην πόλη μας», τόνισε, στην χθεσινή τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος σε περιστατικά παρανομίας, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη.

Όπως τόνισε, «η ασφάλεια είναι βασική υπόθεση ελευθερίας», ζήτησε «να φύγουμε από αντιλήψεις και ιδεοληψίες» και υπογράμμισε ότι, λίγο νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής Ροτόντας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, που έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης εμπόρων ναρκωτικών.

Θύμισε ότι οι «Εντάξει», εδώ και τρία χρόνια πρότειναν μια σειρά  δράσεων (όπως η οργάνωση εκδηλώσεων, η τοποθέτηση νέου φωτισμού και οι κοινές δράσεις με ομάδες κατά των ναρκωτικών και την Ελληνική  Αστυνομία) και τόνισε: «Το κέντρο της Θεσσαλονίκης κυκλώνεται από άβατα. Πόλη της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνον το ιστορικό κέντρο, η Νέα Παραλία, η Τσιμισκή και… τελειώσαμε. Υπάρχουν περιοχές που δεν στις 9 η ώρα το βράδυ στη Ροτόντα; Μπορεί να περπατήσει μια  κοπέλα 16 χρονών την ίδια ώρα, στις περιοχές πάνω από την Κασσάνδρου ή την Ξηροκρήνη»;

Αναφέρθηκε και στην επίθεση κουκουλοφόρων στην κλούβα των ΜΑΤ που ήταν  σταθμευμένη έξω από το Τουρκικό Προξενείο και υπογράμμισε: «Η περιοχή γύρω από τη Ροτόντα μετατρέπεται σε… νέα Εξάρχεια Πήγαν οι κουκουλοφόροι, πετάξαν τις μολότοφ κινδύνεψαν να κάψουν ανθρώπους που έκαναν το καθήκον τους και φύγανε. Κι εσείς φοβάστε να βγάλετε μια ανακοίνωση για να καταδικάσετε κάθε μορφής βία»!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.