Τη βεβαιότητά του πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τα βρει με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα του τμήματος των 21 στρεμμάτων που πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΑΣ, τα οποία χρησιμοποιούνται από τον Δήμο εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο Metropolis 95.5.

«Ο Δήμος θα τα βρει με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τα βρούμε. Δεν πρόκειται να κολλήσουμε εκεί πέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για τις εκτάσεις του ΤΕΘΑ που χρησιμοποιεί ο Δήμος: «Στείλαμε μια επιστολή, ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο πρόεδρος του ΑΣ, με το οποίο ζητάμε να παραχωρηθεί ο περιβάλλοντας χώρος της Τούμπας προκειμένου να γίνει το νέο γήπεδο που θέλει ο Σαββίδης. Είδαμε τις μακέτες, τι άλλο θα γίνει, υπογειοποιήσεις δρόμων, ανοιχτοί χώροι κ.α.. Θα γίνει ένα κόσμημα για την πόλη. Το τι θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος και τι ρόλο θα παίξει ο Δήμος θα το δούμε στην πορεία, είναι πολύ νωρίς ακόμη.  Εμείς ως Δήμος ευχαρίστως θα παραχωρήσουμε τις ιδιοκτησίες που έχουμε. Το κύριο είναι να βγει νομοθέτημα για το πώς θα γίνει η όλη κατάσταση, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες. Να γίνει ό,τι έγινε και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διότι αν ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία μπορεί να κρατήσει ίσως και δέκα χρόνια. Ο Δήμος θα τα βρει με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τα βρούμε. Ό,τι χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί ο σύλλογος. Όχι μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Σαββίδης μου είπε ότι θέλει να κάνει και κολυμβητήριο. Δεν πρόκειται να κολλήσουμε σε αυτά. Θα υπογειοποιηθούν οι δρόμοι γύρω γύρω και θα αναβαθμιστεί η περιοχή. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ που διεκδικεί θέση στα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα να μην έχει γήπεδο ισάξιο με αυτά που πάει να παίξει εκτός έδρας. Θα τα βρούμε σίγουρα. Μπορεί να είμαι Αρειανός αλλά σε αυτήν την περίπτωση είμαι πιο ΠΑΟΚτσής από τους ΠΑΟΚτσήδες».

Για το τι τον εντυπωσίασε από τα σχέδια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ: «Μπαίνουμε σε άλλο επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων για την πόλη. Υπήρχε ένα δίλημμα, να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον γήπεδο ή να χτιστεί νέο. Η καλύτερη λύση είναι η δεύτερη. Αυτό που ξέρω από τα ελάχιστα που είδα είναι ότι το γήπεδο αυτό θα ανεβάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για τα σχέδια του Άρη όσον αφορά το «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Έκανα μια πρόταση όταν ανακατευόμουν με το μπάσκετ να γίνει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη θέση που είναι το “Κλεάνθης Βικελίδης” και να μετακινηθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο εκτός πόλης. Το μπάσκετ είναι σπορ που παίζεται το βράδυ, όχι τη μέρα. Θα μπορούσε να γίνει ένα κλειστό δέκα χιλιάδων θέσεων στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το υπόλοιπο να γίνει πάρκο και ένα εμπορικό κέντρο για να έχει ο Άρης έσοδα. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο να πάει εκτός πόλης, όπου και εκεί θα γίνει ένα μεγάλο πάρκο, να πηγαίνουν από το πρωί οι οικογένειες με τα παιδιά τους».