Άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου με μόνο θέμα τον απολογισμό της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα η απάντηση που πήρε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κυρίου Σγουρού, για τις ακυρώσεις συνεδριάσεων από την Ρένα Δούρου, είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας καταγγέλλει ότι η πυροσβεστική την ημέρα της πυρκαγιάς είχε αποδεσμεύσει από την περιοχή της ανατολικής Αττικής και της Νέας Μάκρης δέκα πυροσβεστικά και τα είχε στείλει στη Κινέτα.

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας καθηγητής Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε ότι έχει διαλυθεί πλέον το κέντρο συντονισμού της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την εκκένωση της περιοχής.