Εγκρίθηκε προκήρυξη διαγωνισμού για χώρους κοινής ωφέλειας στους πρώην Στάβλους Παπάφη

|
THESTIVAL TEAM

Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης με τίτλο «Δημιουργία Χώρου Εγκαταστάσεων Κοινής Ωφέλειας στο Οικοδομικό Τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αλοννήσου-Μυκόνου-Άνδρου-Σιδηροκάστρου (πρώην Στάβλοι Παπάφη», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, στη διάρκεια της 20ης τακτικής συνεδρίασης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μελέτη ενός κτιριακού συγκροτήματος με χρήσεις κοινής ωφέλειας στο ακίνητο που είναι γνωστό ως “Στάβλοι Παπάφη”. Στο συγκρότημα θα εξυπηρετηθούν χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας (Βρεφονηπιακός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας), αθλητισμού (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο), πολιτισμού (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Κοινωνικών Εκδηλώσεων, Χώρος Μνήμης / Αρχείο Προσφυγικής Τούμπας, Δημοτική Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο, Κτίριο Γραφείων) και περίθαλψης (Κοινοτικό Ιατρείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), όπως περιγράφονται αναλυτικά στο κτιριολογικό πρόγραμμα που συνοδεύει την υπ’ αριθ. 1131/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Ο υπαίθριος χώρος του συγκροτήματος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα συμπληρωθεί με τον ανασχεδιασμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, που διαχωρίζεται με πεζόδρομο από τις λοιπές χρήσεις του Ο.Τ.

Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ξεκινούν με τη δημοσίευση της προκήρυξής του στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν της έγκρισης των όρων διακήρυξης. Η υποβολή των συμμετοχών προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, ενώ η κριτική επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της εντός του Ιανουαρίου 2019 και θα τις ολοκληρώσει σε διάστημα τριών μηνών. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα κατακυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.