Μια νέα μεγάλη καμπάνια για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και φαρμάκων ξεκινά από την Τετάρτη 1 έως την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου. Σύμφωνα με αυτήν, η πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα θα είναι αφιερωμένη σ’ αυτό το σκοπό, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια φαρμακευτικού υλικού για τους δημότες που έχουν ανάγκη.

Το κάλεσμα απευθύνεται στις εκκλησίες, στα σχολεία, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να κοινοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα, είτε ατομικά είτε από συλλογικές προσπάθειες, θα παραδίδονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες) αλλά και στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ.

«Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα που εφοδιάζεται με τα απαραίτητα φάρμακα χάρη στην κινητοποίηση των πολιτών, είναι η καλύτερη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στα χρόνια της οικονομικής κρίσης μέσα από τέτοιες δομές. Συνάνθρωποί μας που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα, μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Όσοι έχουμε την δυνατότητα να το ενισχύουμε ας προσφέρουμε φάρμακα για την ανακούφιση των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούμε όλοι. Απαιτείται κυρίως το ενδιαφέρον μας γι’ αυτό και ξεκινάμε αυτή την καμπάνια ως σταθερή υπόμνηση του κοινωνικού μας καθήκοντος. Καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να συμμετέχουν» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:

αρτηριακή υπέρταση
σακχαρώδης διαβήτης
δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)
οστεοπώρωση
βρογχικό άσθμα
γαστροισοφαγική παλινδρόμηση
ρευματολογικά προβλήματα
καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα:

Salospir 100mg
Ranexa 375mg
Xarelto 20mg
Kepra 1000mg
Exelon 6mg
Orizal 20mg + 5mg
Inspra 50mg
Urezan
Accupron 20mg
Valpressor plus 160/25
Casodex 50
Coveran 10/10
Coversil 5mg
Lobivon Plus 5+12.5mg
Eucreas 50+1000
Norvasc 10mg
Duoplavin
Fisiotens 0.2
Losec
Penrazol
Lopresor
Keppra
Matever
Zomarist
Ex Forge
Eucreas
Cymbalta
Atrost
Vastarel

Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στη φαρμακοποιό του Κοινωνικού Φαρμακείου Ρένα Τσιτουρίδου, που εδρεύει στο ΚΕΠ Σίνδου (Ελ. Βενιζέλου 6Α), στο τηλέφωνο 2313 305909.