Τρόφιμα μακράς διάρκειας, νερά, πάνες, μωρομάντηλα και αλλά είδη πρώτης ανάγκης φέρνουν από νωρίς το πρωί πολίτες στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας φέρνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται για τους πυρόπληκτους που έχασαν τα σπίτια τους, αλλά και δικούς τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα έχουν συγκλονιστεί με τα όσα συνέβησαν και θέλησαν να συνδράμουν με το δικό τους τρόπο.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης τόνισε πως ο δήμος επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αττική προκειμένου να βοηθήσει και προσφέρει ότι χρειάζονται.

"Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές που κάηκαν. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε αυτό που αισθανόμαστε όλοι. Κάναμε ένα κάλεσμα για συνδράμουμε και εμείς όσο είναι δυνατόν", τόνισε η κ. Γούλα.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, σημείωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική καθώς από το πρωί σπεύδουν άνθρωποι όλων των ηλικιών για δώσουν τη βοήθεια τους για τους κατοίκους της Αττικής που περνούν δύσκολες στιγμές.

"Προσπαθούμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι και να συμβάλουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι συνάνθρωποι μας στην Αττική", δήλωσε ο κ. Λεκάκης.

Για όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ συγκεντρώνονται:

- νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιστεί και αύριο κατά τις ώρες 09:00-13:00, ενώ εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί.

Η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

dhm-1.jpg

dhm-2.jpg

dhm-3.jpg

dhm-4.jpg

dhm-5.jpg

dhm-6.jpg