Τις σημερινή δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης σχολίασε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

 «Ο κ. Μπουτάρης, με καθυστέρηση 48 ωρών, στο σοβαρότατο θέμα των εμπορικών σημάτων και τις αλλαγές που επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών σε αυτά, υιοθετεί τις θέσεις μας. Μόλις προχθές, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, δεν αποδέχονταν αυτό που υπογραμμίζαμε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί στους Σκοπιανούς “Μακεδονική” εθνικότητα και γλώσσα και παραπέμπει σε διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών, των επωνυμιών και σημάτων από “διεθνή ομάδα ειδικών”, γεγονός που εγείρει σοβαρά ζητήματα σε βάρος ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης τη Μακεδονία.

Εκείνος επέμενε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Επικαλούνταν “προσωπικές εμπειρίες” προ… 40ετίας, για να μας πείσει. Πριν αλέκτωρα λαλήσαι, ανέκρουσε πρύμναν κι επικαλείται τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)! Τον ενημερώνω ότι μόλις σήμερα το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει “απολύτως αναγκαία” την καταχώριση εμπορικών σημάτων με το όνομα “Μακεδονία” ή παράγωγά του και καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη του να σπεύσουν να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες.

Οι Μακεδόνες, δήμαρχε, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπήσουμε και δεν θα σιωπήσουμε. Εσύ ενεργείς, όπως πάντα, σε… slow motion.

Όσον αφορά τα οκτώ χρόνια διοίκησης Μπουτάρη, τα οποία επιχείρησε να διαφημίσει, για άλλη μία φορά επανέλαβε όσα λέει εδώ και οκτώ χρόνια. Όσο για το “παράπονό” του ότι η “Πρωτοβουλία” δεν μπορεί “να πουλήσει το έργο της”, ένα έχουμε να του πούμε: Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν υπάρχει», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.