Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) συγκαλεί αύριο, Παρασκευή 20 Ιουλίου  2018 τακτική συνεδρίαση στις 13.00 μ.μ στα γραφεία της, επί της οδού 26ηςΟκτωβρίου 43.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι το άρτι ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης Ι» για το οποίο ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου θα σχολιάσει με δηκτικό τρόπο τις τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη ψήφιση του προγράμματος  «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή.

Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι Δήμαρχοι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να λάβουν απόφαση για τη συνέχιση Προληπτικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Δήμους, καθώς σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα από την 1η Ιανουαρίου του 2019 καταργείται ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δαπανών των ΟΤΑ.

Επίσης, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ το Δ.Σ θα λάβει απόφαση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, ενώ θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.