Δύο νέες Παιδικές Χαρές, θα είναι και επίσημα πλέον στη διάθεση των παιδιών της Νεάπολης, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους ανακατασκευής τους και την πιστοποίησή τους από τις αρμόδιες αρχές.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκαν στη Δ.Ε. Πεύκων άλλες δυο Παιδικές Χαρές-στολίδια, προσελκύοντας καθημερινά εκατοντάδες παιδιά.

Πρόκειται για τις Παιδικές Χαρές στην οδό Μητροπόλεως-Κασταμονής και Μητροπόλεως-Παγκάλου, στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, οι οποίες ήδη μαγνητίζουν τα παιδιά της περιοχής –και όχι μόνο- με τα νέα ασφαλή και ελκυστικά παιχνίδια.

Οι εξ αναβολής, λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, τελετές εγκαινίων των νέων ανακατασκευασμένων και αναμορφωμένων Παιδικών Χαρών θα πραγματοποιηθούν τελικά σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στις 7μ.μ. (Κασταμονής και Μητροπόλεως) και στις 8 μ.μ. (Μητροπόλεως και Παγκάλου) καθώς έλαβαν πλέον και την ειδική σήμανση πιστοποίησης ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη νομιμότητα στη λειτουργία τους και στην ασφάλεια των παιδιών.

Το έργο εντάσσεται στο συνολικό έργο ανακατασκευής, κατασκευής εξ’ ολοκλήρου και αναμόρφωσης χώρων ψυχαγωγίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με μεγάλο αριθμό Παιδικών Χαρών να έχουν ήδη παραδοθεί στους δημότες και κατοίκους και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων, στις οποίες κυριαρχούν οι ευφάνταστες κατασκευές, ζωγραφιές καθώς και τα χρώματα. Οι νέες Παιδικές  Χαρές τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφάλειας στις κατασκευές, δημιουργούν νέα δεδομένα, ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη στην κατασκευή ανάλογων χώρων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Καθημερινά δε, κατακλύζονται από παιδιά και γονείς-συνοδούς τους,  καθώς έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα, ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη στην κατασκευή ανάλογων χώρων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.