Συνολικά 208 παραβάσεις σε 167 καταστήματα βεβαίωσε Μάιο και Ιούνιο η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τον απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου 2018 ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως οι: Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Ι. Δραγούμη, Ελ. Βενιζέλου, Ερμού, Λ. Νίκης, Π. Μελά, Π.Π. Γερμανού, Φιλίππου, Αγγελάκη, Εθν. Αμύνης, Ολύμπου και Αγ. Δημητρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 25.141 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Όσον αφορά το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 141.807 έλεγχοι (σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας), σε όλη την έκταση του συστήματος, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) όσο και στις θέσεις επισκεπτών (λευκή διαγράμμιση).

Επιπλέον, η Υπηρεσία εξέτασε συνολικά 1.276 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 494 τηλεφωνικές και 82 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 350 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 208 παραβάσεις σε 167 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 10 διοικητικές κυρώσεις.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 97 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 317 επισκέψεις και 590 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιεί και φέτος η υπηρεσία για μαθητές δημοτικού της πόλη μας, πραγματοποιήθηκαν 8 επισκέψεις σε σχολεία, με τη συμμετοχή 320 παιδιών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.