Κόντρα Κουράκη – Μπουτάρη: “Πρέπει να ντρέπεσαι” – “Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι, πίστευε αυτά που σου λένε οι άλλοι”

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του δημοτικού συμβούλου της Πρωτοβουλίας και πρώην αντιδημάρχου, Ανδρέα Κουράκη, ξέσπασε νωρίτερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την ένταση μεταξύ των δύο ανδρών στάθηκε η συζήτηση για τεχνικά έργα και πιο συγκεκριμένα η ανάπλαση της οδού Κάστρων, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του ΚΕΠΑ.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως αντιδρά είτε από αντιπολιτευτική διάθεση είτε από παρωχημένο μυαλό.

 «Ο κ. Κουράκης συστηματικά αντιδρά με οτιδήποτε έχει με έργα, έχουμε πει επανειλημμένα πως λειτουργεί το σύστημα. Ο Νιάρχος απαιτεί κάποιες διαδικασίες και πως λειτουργεί. Αυτές οι διαδικασίες έχουν σίγουρα μέσα και τις τεχνικές υπηρεσίες. Μέσα στη σύμβαση με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» λέει ότι πρέπει να προσλάβουν συγκεκριμένα άτομα, τα οποία θα επιβλέψουν τις μελέτες προκειμένου να γίνει το ιδιωτικό έργο. Το έχουμε πει επανειλημμένα όμως ο κ. Κουράκης είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, είτε από παρωχημένο μυαλό που έχει, δεν θέλει να το αντιληφθεί. Το ΚΕΠΑ παραλαμβάνει το έργο και κάνει τη δωρεά στον δήμο», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Κουράκης όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε τονίζοντας προς τον δήμαρχο: «Όταν κάναμε τα έργα μια χαρά ήταν η αντίληψή μου την πρώτη περίοδο».

Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών.

“Ποια έργα; Θέλεις να πω για την παραπλάνηση που έκανες ότι υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη για την Αγίας Σοφίας; Δύο χρόνια με παλέτες, για να κλέβουν τις γλάστρες. Εσύ λες ότι έγινε η μελέτη. Πρέπει να ντρέπεσαι”, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

“Υπήρχε μελέτη. Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι. Πίστευε αυτά που σου λένε οι άλλοι και περίμενε να γίνουν έργα.”, απάντησε ο Ανδρέας Κουράκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.