Στ. Καλαφάτης: Η κυβέρνηση κερδίζει πρώτο βραβείο στην κατηγορία “τραγέλαφος”

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης αναφορικά με το νομοσχέδιο “Κλεισθένης”.

«Με τις παλινωδίες και τους χειρισμούς στο θέμα του “Κλεισθένη”, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κερδίζει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία… “τραγέλαφος”! Ενώ διαβεβαίωνε όλον τον κόσμο ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, με μία τροπολογία έφερε πιο κοντά τις εκλογές αυτές», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, κατά την τοποθέτησή του, σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε «τραγικό του πράγματος» τον τρόπο με τον οποίο «αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης» και τόνισε πως με τον «Κλεισθένη», η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «καμία σοβαρή μεταρρύθμιση δεν επέφερε. Εστίασε στο να εισάγει το σύστημα της απλής αναλογικής με αποκλειστικό στόχο να μπορέσει να μπαχαλοποιήσει ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει. Γιατί αυτό γίνεται με το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Τέλος, επισήμανε ότι, «καθώς οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις 25 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία που θα είναι κυβέρνηση, θα αλλάξει το νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να διασφαλιστεί το πρώτο ζητούμενο, που είναι η κυβερνησιμότητα. Για να μην είναι έρμαιο εκβιασμών του στιλ ”δώσε δύο θέσεις αντιδημάρχων για να σε στηρίξω” και να φθάσουμε σε επίπεδο ανυποληψίας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.