Καταδίκασαν τη βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ Μπουτάρης – Καλαφάτης

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Στην καταδίκη της βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου που βρίσκεται στο ΑΠΘ προχώρησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά ακραίων ρατσιστικών στοιχείων, σημειώνοντας πως είναι εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, αυτή η πλευρά της πόλης να τρέφει τέτοια άτομα και τέτοιες αντιλήψεις.

“Καταδικάζω για ακόμα μία φορά το βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου. Είναι τελείως απαράδεκτη η συμπεριφορά συμπολιτών μας, ο οποίοι είναι ακραία ρατσιστικά στοιχεία”, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την καταδίκη του για τον βανδαλισμό, εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως πρόκειται για φασιστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές.

“Προσβάλλουν τη μνήμη των Εβραίων αδελφών μας. Δεν θα σταματήσουμε να το καταδικάζουμε. Ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοιο φαινόμενο”, ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.