Ο Δήμος Σιθωνίας ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες ότι οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που παραμένουν μόνιμα –για όλο το 24ωρο- στις παραλίες είναι παράνομες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τη σχετική ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας που στάλθηκε πρόσφατα στους Δήμους της Χαλκιδικής.

"Επειδή θεωρούνται εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου δεν πρέπει να παραμένουν στις παραλίες, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απομακρύνονται", αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ανάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε και από την Δημοτική Κοινότητα του Νέου Μαρμαρά. «Σύμφωνα με την ΚΥΑ(11-05-2017) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 οι Δήμοι νομιμοποιούνται να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα κλειδωμένες ή όχι, χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρώντας τις εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΚ Ν. Μαρμαρά, η οποία καταλήγει: «Κατόπιν τούτου σε απροειδοποίητη ημέρα και ώρα συνεργείο της Δ.Κ Νέου Μαρμαρά θα προβεί στην απομάκρυνση των παραπάνω αντικειμένων».