Απάντηση στα όσα είπε για τον ίδιο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες στο "Κόκκινο", ο κ. Κοτζιάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τζιτζικώστας άλλα έλεγε στο παρελθόν και άλλα λέει σήμερα.

"Ο κ. Τζιτζικώστας έχει ένα πρόβλημα με το τι πιστεύει ο ίδιος, διότι άλλα έλεγε στο παρελθόν και άλλα λέει σήμερα. Θέλει να το παίξει αρχηγός, είτε της Ν.Δ., είτε κάποιου κόμματος ακροδεξιάς και λίγκας του βορρά. Είναι ένα ζήτημά του πως ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει πολιτική των κουκιών αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα τις θέσεις του", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

 «Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες ο κ. Κοτζιάς επιλέγει να μου επιτεθεί με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, απλώς επειδή διαφωνώ με την κατάπτυστη, εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη «συμφωνία» του με τον κ. Ντιμιτρόφ, χωρίς καμιά προσωπική πολιτική ή κομματική επιδίωξη. Καλά θα κάνει ο κ. Κοτζιάς να συνειδητοποιήσει εγκαίρως ότι η αλαζονική συμπεριφορά του, ο διχαστικός του λόγος και η επιμονή του στο λάθος, δυστυχώς δεν βλάπτουν μόνο τον ίδιο και την κυβέρνησή του αλλά συνολικά τη χώρα. Όσο για τις θέσεις μου: παραμένω σταθερά υπέρ της λύσης του ζητήματος με τα Σκόπια, αλλά σε καμιά περίπτωση αυτής της λύσης που ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους έναντι της χώρας μας και θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα. Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Κοτζιάς, όταν δεν χορεύει στην Τουρκία, δεν τραγουδάει στη Σερβία και δεν σβήνει κεράκια γενεθλίων στις Πρέσπες, να διαβάζει καλύτερα τις διαχρονικές θέσεις όσων θέλει να σχολιάζει», απάντησε ο κ.Τζιτζικώστας.