Απορρίφθηκαν εκ νέου τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σήμερα παρατασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Σημειώνεται ότι χθες οι 414 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έμειναν εκτός της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου, ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι πρώτοι.

Όπως ανέφερε  στο thestival.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρας Χοροζίδου αυτή την ώρα οι συμβασιούχοι συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. "Θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, Οι συνάδελφοι είναι απολυμένοι", σημείωσε. 

Σημειώνεται πως η υπόθεση της μετατροπής ή μη των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου θα κριθεί οριστικά στις 19 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να εκδικαστεί η κύρια αγωγή.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Θεσσαλονίκη να παραμείνει καθαρή, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού από τους προσωρινούς πίνακες που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την καθαριότητα στους δήμους.